Lunchlåda – Chili con Carne

Lunchlåda – Chili con Carne

Nyttig och god Chili con Carne. Öka mängden innehåll och få flera matlådor klara i ett svep.

  • 500gram – nötfärs
  • 1 st – purjolök
  • 2 st – röda chili
  • 2 st – gullök
  • 1 burk – kidneybönor
  • 1 burk – stora vita bönor
  • 2 tsk – kokosolja
  • 2 burkar – krossade tomater
  • 1 dl – vatten
  • Salt och peppar
  • 1 burk – Crème Fraiche eller matlagningsyoghurt

Skär av toppen det gröna på purjolöken, skölj och skiva. Skär chilin och hacka löken, lägg det åt sidan så länge. Häll ner kokosoljan i en stor gryta och lägg ner nötfärsen när du fått upp rätt temperatur. Bryn köttfärsen och häll sedan ner alla grönsaker och låt dem bli mjuka. Häll sedan ner krossade tomater, vatten och bönorna. Smaka av med salt och peppar och servera med en klick Creme Fraiche eller matlagningsyoghurt på toppen.